• Abel_1
  • Abel_2
  • Abel_3
  • Abel_4
  • Abel_5
  • Abel_6
  • Abel_7
  • Abel_8
  • Abel_9
  • Abel_10
  • Abel_11
  • Abel_12
  • Abel_13
  • Abel_14
  • Abel_15

Location: Lincoln, NE

“Visual Transformation” is the goal of this renovation of two of existing high-rise traditional style residence halls. The addition of a new Main Entry/ Welcome Center provides a Great Hall and Fireplace Lounge for gathering,  and Office, and learning suites to serve as cohesive heart for this  residential community.

Upper floors gain added privacy with new restroom and shower cores, amenities such as on-floor studies and lounges, and the convenience of on-floor laundries. Life-Safety upgrades include fire protection sprinklers, fire walls, elevator lobbies, fire command center, and new voice/data wiring.

Sustainable features include:

  • All new HVAC system with heat-recovery ventilators, high-efficiency boilers, fluid coolers, and water-source heat pumps in each resident room
  •  “Super T8” fluorescent lighting
  • Full window replacement with enhanced glazing
  • Recycled/ Recyclable interior finishes

Renovation phased over the course of three years. Phase I opened in August 2008 providing new amenities including lounges, study rooms, TV parlor, Game Room, and light-filled circulation throughout the ground level.